Нова історія країн Західної Європи та Америки : силабус навчальної дисципліни на 2025-2026 навчальний рік для ОП Середня освіта (історія та правознавство) - Короткий, Олексій Вікторович (БДПУ, 2025)
Метою курсу є формування у здобувачів системного розуміння основних процесів Нової історії країн Західної Європи та Америки, усвідомлення закономірностей становлення модерного світу, а також розвиток навичок історичного аналізу політичних, соціально-економічних і культурних трансформацій ранньомодерної та модерної доби. Предметом курсу є історичний розвиток країн Західної Європи та Америки у період Нового часу (XVI – початок ХХ ст.), включно з політичними, економічними, соціальними та культурними процесами, що визначили формування сучасної західної цивілізації.
Keywords: Великі географічні відкриття; Реформація; Контрреформація; абсолютизм; становлення національних держав