Інформаційно-комунікативні технології сучасності: графічний дизайн та його особливості - Качерова, Ольга Георгіївна; Петухова, Тетяна; Токарєв, Олександр; Трегуб, Ангеліна (Наука і техніка сьогодні, 2025)
У статті розглядається вплив інформаційних технологій на графіку та дизайн, приділяючи увагу різним аспектам цієї теми. Розглянутотакий стан графічного дизайну, як комунікативний дизайн. Визначено особливості створення знаків та образів (з позиції інструментального аспекту цифрових технологій), питання подолання оптичних ілюзій та спотворень, а також питання інтерактивності цифрового середовища. З розвитком цифрових технологій графічний дизайн зазнає значних змін. Сучасні інструменти та програми дозволяють створювати більш складні та інтерактивні візуальні елементи. Глобалізація та доступність інтернет-технологій роблять графічний дизайн доступним для широкої аудиторії, що сприяє його інтеграції у різні сфери життя – від освіти до маркетингу. Важливим аспектом використання ІТ у графічному дизайні є робота з 3D-графікою. Програми, такі як Autodesk Maya, Blender та Cinema 4D, дозволяютьстворювати тривимірні моделі, анімації та візуальні ефекти. Використання ІТ у графіку та дизайні також включає роботу з великими даними та штучним інтелектом (ІІ).Ключові слова:графічний дизайн, епоха цифрових технологій, візуальний контент, доповнена реальність
Keywords: графічний дизайн; епоха цифрових технологій; візуальний контент; доповнена реальність