Педагогіка : силабус навчальної дисципліни на 2025–2026 навчальний рік за ОПП «Середня освіта (музичне мистецтво)» - Щербакова, Надія Миколаївна (БДПУ, 2025)
Мета: формувати в студентів систему методологічних знань і уявлень про сутність, структуру та логіку педагогічного дослідження; розвивати вміння визначати та розв’язувати методологічні проблемні ситуації, з якими майбутній фахівець стикається у професійній діяльності; формування основ наукового мислення та культури дослідницької роботи. Предмет: методологічні та методичні засади педагогічних досліджень, що охоплюють принципи, категоріальний апарат, логіку, методи, процедури та інструменти наукового пізнання в галузі педагогіки.
Keywords: методологічні основи педагогічних досліджень; етапи дослідження; об’єкт; предмет; стиль наукового тексту