Історія України : силабус навчальної дисципліни на 2025-2026 навчальний рік для ОП Журналістика - Константінова, Вікторія Миколаївна (БДПУ, 2025)
Метою курсу є оволодіння історичними знаннями, закономірностями історичного розвитку, ознайомлення з новими підходами до історичної освіти в умовах багатокультурного середовища; актуалізація, систематизація та поглиблення історичних знань. Предметом навчальної дисципліни є вивчення виникнення й розвитку людського суспільства на українських землях від найдавніших часів до сьогодення; аналіз культури українського народу, економічних відносин, політичних інститутів на терені сучасної України, визначення ролі та місця визначних історичних діячів у розбудові української державності.
Keywords: тоталітарна система; код України; незалежність України; революція гідності