Метафоризація інтенсивності бажання в сучасних англомовних художніх творах: лінгвокогнітивний аспект - Подуфалова, Тетяна (Бердянський державний педагогічний університет, 2016)
У статті здійснено аналіз когнітивних метафор, що є підґрунтям метафоричної вербалізації ІНТЕНСИВНОСТІ як компонента концепту БАЖАННЯ в сучасних англомовних художніх творах. Визначено метафоричні кореляції та когнітивні зв’язки між сферою-метою БАЖАННЯ та сферами-джерелами, у термінах яких концептуалізується інтенсивність бажання.
Keywords: концепт; когнітивна метафора; метафорична кореляція / мапування; лінгвокогнітивні операції розширення; специфікації й комбінування