Методи дослідження фізичної підготовленості студентів вищих педагогічних навчальних закладів - Третяк, Олена Володимирівна (Харківське обласне відділення Національного олімпійського комітету України, 2009)
Розкриваються методи дослідження фізичної підготовленості студентів вищих педагогічних навчальних закладів, як одного із важливих чинників підвищення ефективності управління процесом фізичного виховання. Особиста фізична культура має декілька компонентів, які характеризують її рівень, це стан здоров’я, фізичний розвиток, фізична працездатність, фізична підготовленість, фізична досконалість як їхня сукупність. Ці компоненти визначають фізичну готовність фахівця до виконання своїх професійних функцій та життєдіяльності.
Keywords: метод дослідження; фізична підготовленість; тест; тестування; рухові якості