Методика навчання технологічної освітньої галузі в початковій школі : силабус навчальної дисципліни на 2023/2024 н. р. для ОП Початкова освіта - Качерова, Ольга Георгіївна (Бердянський державний педагогічний університет, 2024)
Метою курсу «Методика навчання технологічної освітньої галузі в початковій школі» є підготовка майбутніх учителів початкової школи до професійного розв'язання освітніх завдань у процесі викладання курсу «Я досліджую світ» (технологічний аспект), відповідно до вимог сучасної початкової освіти. Предмет курсу: особливості та специфіка навчання учнів 1-4 класів в НУШ; навчання через гру; шляхи формування агентності учнів початкової школи; форми та методи організації діяльнісного підходу в НУШ . Основні завдання вивчення дисципліни „Методика навчання технологічної освітньої галузі в початковій школі” є: усвідомлення методологічних основ методики технологічної освітньої галузі; засвоєння знань про методи, принципи та організаційні форми технологічної освіти молодших школярів; формування вмінь і навичок моделювання освітнього процесу з технологічної освітньої галузі у контексті початкової дизайн-освіти та Концепції Нової української школи. Викладання курсу органічно пов’язано із проходженням виробничої практики.
Keywords: технологічна освітня галузь, методика навчання технологічної освітньої галузі в початковій школі, курс «Я досліджую світ», «Дизайн і технології», Нова українська школа