Розвиток віртуальних реальностей та їх вплив на методики професійної освіти - Самсутін, Деніс; Алєксєєва, Ганна Миколаївна; Хатько, Алла Вікторівна; Смоліна, Ірина Сергіївна (БДПУ, 2024)
Віртуальна реальність відкриває нові можливості для імітаційного навчання, дозволяючи здійснювати практичні заняття в умовах, максимально наближених до реальності, без ризиків для здоров'я та безпеки. Це сприяє не тільки підвищенню якості освіти, але й забезпечує адаптацію навчальних програм до вимог сучасного ринку праці. Використання технологій віртуальної реальності в навчальному процесі вимагає ретельного аналізу потреб професійної освіти, розробки методик і підходів, що дозволять ефективно інтегрувати ці інновації в освітній процес, враховуючи особливості різних спеціальностей.