Психологічні аспекти становлення мовної особистості студента-лісотехніка - Гриджук, Оксана Євгенівна (Бердянський державний педагогічний університет, 2017)
Окреслено сутність професійного розвитку студента; названо чинники, що впливають на становлення професійної компетентності студента-лісотехніка; визначено основні якості фахівця і умови, що формують позитивне ставлення студента до майбутньої професії, роблять його навчальну діяльність успішною. Проаналізовано поняття особистість та описано відомі класифікації психологічної структури особистості; на їх основі виділено її структурні компоненти, необхідні для становлення мовної особистості студента, та узагальнено їх у запропонованій схемі.
Keywords: самопізнання; самовизначення; спрямованість особистості; потреби; мотиви; знання; навички; компетентність