Розвиток моральних почуттів дітей молодшого дошкільного віку засобами сучасних мультфільмів - Нагорна, Наталя (БДПУ, 2024)
Магістерська робота присвячена дослідженню розвитку моральних почуттів дітей молодшого дошкільного віку засобами сучасних мультфільмів. У роботі розкрито сутність моральних почуттів, визначено їх значення для формування ціннісних орієнтацій та поведінки дитини. Проаналізовано виховний потенціал сучасних мультфільмів та їх відповідність віковим особливостям дошкільників. Представлено результати експериментального дослідження, які підтверджують ефективність використання мультфільмів із позитивним змістом у розвитку таких моральних якостей, як доброзичливість, чесність, справедливість, співпереживання та відповідальність. Запропоновано практичні рекомендації для вихователів щодо використання мультфільмів у виховній роботі з дітьми молодшого дошкільного віку.
Keywords: розвиток моральних почуттів; діти молодшого дошкільного віку; засоби сучасних мультфільмів