Інноваційні підходи в організації роботи асистента вчителя в ЗЗСО - Поляков, Данило (Запоріжжя : БДПУ, 2025)
Робота складається зі вступу, трьох розділів, висновків, списку джерел та додатків. У вступі визначено актуальність, мету, завдання, об’єкт і предмет дослідження, методи та наукову новизну. Перший розділ узагальнює нормативно-правові й методологічні засади інклюзії, підходи UDL, MTSS/RTI, PBIS та принципи даних-орієнтованого управління. Другий розділ подає модель організації праці асистента: цілі, ролі, цифрове середовище й педагогічний інструментарій (стандартизовані спостереження, ключі інтерпретації, алгоритми рекомендацій). Третій розділ описує операційне розгортання (регламенти, менторинг/коучинг, супервізію) та дизайн моніторингу й оцінювання ефективності.
Keywords: нормативно-правові й методологічні засади інклюзії; підходи UDL; MTSS/RTI; PBIS; модель організації праці асистента; цифрове середовище; педагогічний інструментарій