Використання інноваційних засобів навчання у процесі підготовки учнів 5-6 класів до математичних олімпіад - Борсук, Інеса Олександрівна (Бердянський державний педагогічний університет, 2025)
Кваліфікаційна робота складається із вступу, двох розділів, висновків, списку використаних джерел (30 позицій). Загальний обсяг роботи – 62 с., з яких 57 с. – основна частина. Робота містить 8 рисунків. Об’єкт дослідження – процес підготовки учнів до олімпіад з математики. Предмет дослідження – методичні особливості підготовки учнів до олімпіад із математики. Мета дослідження – полягає в розробленні методики підготовки учнів до олімпіад і конкурсів з математики у 5-6 класі. Проаналізовано зміст та сутність підготовки учнів до олімпіад і конкурсів з математики, розглянуто їх значення у розвитку особистості учня та вплив на математичне мислення. Висвітлено методи, форми та засоби підготовки учнів, спрямовані на розвиток їх олімпіадних компетентностей, умінь творчого розв’язування задач та підвищення результативності участі у математичних змаганнях. Проведено педагогічне дослідження з метою перевірки ефективності запропонованих методів, форм і засобів підготовки учнів до олімпіад з математики та проаналізовано отримані результати.
Keywords: шкільний курс математики; математичні олімпіади; методика підготовки; педагогічне дослідження