Підтримка здобувачів освіти з розладом дефіциту уваги та гіперактивності у закладі загальної середньої освіти - Лопатіна, Ганна Олександрівна; Волочаєва, Олена (БДПУ, 2025)
У статті розглядаються психолого-педагогічні умови підтримки дітей з розладом дефіциту уваги та гіперактивності (РДУГ) у закладах загальної середньої освіти. Автори підкреслюють важливість індивідуального підходу, безпечного навчального середовища та міждисциплінарної взаємодії фахівців. Описано ефективні методи — сенсорні паузи, арттерапію, вправи на саморегуляцію, адаптовані освітні стратегії. Значну увагу приділено ролі вчителя та батьків у формуванні мотивації, позитивної самооцінки і соціальної адаптації дитини.
Support for education seekers with attention deficit hyperactivity disorder in a general secondary education institution
Keywords: розлад дефіциту уваги з гіперактивністю (РДУГ); інклюзивна освіта; психолого-педагогічна підтримка; саморегуляція поведінки; індивідуальна освітня траєкторія; сенсорна інтеграція; міждисциплінарна команда; навчальна мотивація; емоційна підтримка