Історія української культури : силабус навчальної дисципліни 2023-2024 навчальний рік для ОП Початкова освіта. Інформатика - Кіосов, Дмитро Дем'янович (Бердянський Державний Педагогічний Університет, 2024)
Метою курсу є вивчення основних періодів розвитку української культури, проблеми етногенезу та культурогенезу українського народу, аналіз історичної специфіки української національної культурної традиції, що постає невід’ємною умовою формування ціннісних орієнтирів та гуманізації сучасного українського соціокультурного простору. Предметом навчальної дисципліни є історичний розвиток української культури.
Keywords: матеріальна культура, духовна культура, художня культура, елітарна культура – масова культура, мистецтво, національна культура, усна народна творчість, народна демонологія, літопис, книжкова мініатюра, декоративно-ужиткове мистецтво