Інтеграція українських традицій у сучасний виховний процес початкової школи - Коваль, Карина Валентинівна; Горяніна, Вероніка Сергіївна (Бердянський державний педагогічний університет, 2025)
У статті досліджується значення інтеграції українських традицій у сучасний виховний процес початкової школи. Проаналізовано теоретичні й практичні аспекти використання народної педагогіки, обрядовості, фольклору, сімейних цінностей та культурних свят для формування духовно-моральних якостей молодших школярів. Особлива увага приділяється поєднанню традиційних виховних практик із інтерактивними, ігровими та проєктними методами, що підвищує мотивацію дітей до навчання та забезпечує доступність національної культури в умовах сучасної школи.
Keywords: українські традиції; національна ідентичність; народна педагогіка; патріотичне виховання