Фольклоризм поезії Сильвестра Яричевського в контексті розвою української літератури від романтичного традиціоналізму до сецесіонізму - Погребенник, Володимир (Бердянський державний педагогічний університет, 2014)
Статтю присвячено проблемі впливу сецесіонізму – різновиду модернізму в літературі початку ХХ ст. – на естетичні принципи і художню практику С. Яричевського-поета, зокрема як автора ліро-епічних творів, прикметних асиміляцією міфофольклорних джерел.
The article deals with the influence of secessionism – varieties of modernism in literature of the early 20th century – on the aesthetic principles and artistic practice of C. Yarichevskiy, particularly as the author of lyric and epic works, distinctive assimilation of mythological and folkloric sources.
Keywords: Сецесіонізм; творча індивідуальність; фольклоризм; європеїзація; орнаментальність; синкретизм; балада; традиціоналізм; міф