Упровадження методу кейсів у професійну підготовку майбутніх бакалаврів професійної освіти - Жигірь, Вікторія Іванівна; Онищенко, Сергій Вікторович (Комунальний заклад «Покровський педагогічний фаховий коледж», 2025)
Сучасні представники промисловості й роботодавці все частіше зазначають, що не мають претензій до рівня професійних знань випускників закладів вищої освіти, проте наголошують на тому, що вони не досить якісно підготовлені до розв’язання реальних практичних завдань у реальних виробничих ситуаціях. До того ж, вони не мають достатньої впевненості й досвіду в процесі самостійного прийняття традиційних і нестандартних рішень. Тож, сьогодні актуальними методичними інноваціями в освіті виступають різні аспекти впровадження активних методів навчання майбутніх фахівців, коли студенти з пасивних слухачів перетворюються на активних учасників освітнього процесу, здатних самостійно здійснювати свій вибір, ставити та досягати цілі, усвідомлено оцінювати власну діяльність.
Keywords: метод кейсів; професійна підготовка; майбутні бакалаври професійної освіти