Імпліцитне навчання в системі послуги раннього втручання - Синиця, Аліна Олександрівна; Санагурська, Н. (Видавничий дім «Гельветика», 2025)
У статті здійснено теоретико-емпіричний аналіз проблеми імпліцитного навчання в контексті сучасної послуги «раннє втручання». Проаналізовано поняття «імпліцитне навчання» у науковій літературі вітчизняних та зарубіжних дослідників різних поколінь. З’ясовано, що до тепер поняття «імпліцитне навчання» використовувалося переважно у лінгвістиці. Представлено визначення поняття «імпліцитне навчання» різними науковцями. Встановлено передумови для активізації й розширення послуги «раннє втручання» в Україні в умовах сьогодення. Окреслено особливості розвитку дітей раннього віку з особливими освітніми потребами або ризиками їх виникнення з позицій нейрофізіології.
Implicit learning in the early intervention service system
Keywords: імпліцитне навчання; раннє втручання; діти з особливими потребами; ранній розвиток