Аналіз інвестиційних проєктів : силабус навчальної дисципліни для здобувачів 072 Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок, на 2023-2024 н.р. - Сидорченко, Тетяна Федорівна (Бердянський державний педагогічний університет, 2023)
Метою є формування у здобувача вищої освіти системних навичок та вмінь щодо розробки, обґрунтування та аналізу інвестиційних проєктів в частині управління інвестиційним процесом з метою задоволення суспільних потреб в умовах невизначеності та обмеженості ресурсів. Предметом навчальної дисципліни є концепції, критерії та підходи, що використовуються для порівняння альтернативних проєктів та обґрунтування рішень щодо прийняття їх до реалізації. Велике значення даної дисципліни у підготовці фахівців з банківської справи пояснюється важливістю оперативного та правильного проведення аналізу інвестиційних проєктів при наданні банківських кредитів та здійсненні банками реальних інвестицій.
Keywords: інвестиція, інвестиційний проєкт,аналіз, життєвий цикл, бюджетування капіталовкладень, розподіл інвестиційного капіталу