Стійкість і безпека об’єктів критичної інфраструктури - Несторенко, Олександр; Вербенець, Ірина (Donetsk National Technical University, 2025)
У дослідженні проаналізовано сучасні підходи до забезпечення стійкості та безпеки об’єктів критичної інфраструктури (КІ) України в умовах повномасштабної збройної російської агресії. Проаналізовано роль інформаційно-аналітичних систем, кібербезпеки, автономності енергопостачання та технологій штучного інтелекту у протидії загрозам. Наголошено на важливості інтегрованого підходу, що охоплює як фізичну, так і цифрову компоненти безпеки. Зроблено посилання на ключові джерела, які висвітлюють правові, технічні та управлінські аспекти теми.
Keywords: стійкість та безпека об’єктів критичної інфраструктури (КІ); збройна російська агресія; роль інформаційно-аналітичних систем; кібербезпека; автономність енергопостачання; технології штучного інтелекту