Британський гумор та історія у сатиричному світі серіалу Blackadder - Салюк, Богдана Анатоліївна (БДПУ, 2025)
У тезах досліджено серіал Blackadder як унікальний приклад поєднання сатири, історичного наративу та характерного британського гумору. Проаналізовано, як серіал висвітлює ключові етапи британської історії через іронію, абсурд та соціальну критику, розкриваючи національну ментальність. Автор окреслює потенціал Blackadder як навчального матеріалу у курсі “Країнознавство Великої Британії” для розвитку соціокультурної компетентності, критичного мислення та мотивації студентів.
Keywords: гумор; сатира; соціокультурна компетентність; країнознавство