Податки та системи оподаткування бізнесу : силабус навчальної дисципліни на 2025-2026 навчальний рік ОПП "Економіка", рівень вищої освіти перший (бакалаврський) - Несторенко, Тетяна Петрівна (Бердянський державний педагогічний університет, 2025)
Мета та предмет курсу: мета курсу – формування у здобувачів розуміння сутності соціального бізнесу та його ролі у вирішенні суспільних у здобувачів системи знань щодо сутності та механізмів функціонування податкових систем, розвиток практичних навичок застосування податкового законодавства, вибору оптимальної системи оподаткування для бізнесу, здійснення податкового планування та оцінки податкового навантаження. Предмет курсу – теоретичні та практичні аспекти функціонування податкових систем і механізмів оподаткування діяльності суб’єктів господарювання, включаючи процеси нарахування і сплати податків, податкового обліку, планування, контролю та оптимізації податкових зобов’язань бізнесу.
Keywords: прямі податки; непрямі податки; спрощена система оподаткування; загальна система оподаткування; суб’єкти господарювання