Радіотехніка : силабус з дисципліни підготовки бакалаврів спеціальності 014.08 Середня освіта (фізика і астрономія) - Коломоєць, Ганна Геннадіївна (БДПУ, 2023)
Мета курсу: оволодіння знаннями про генерацію та розповсюдження радіохвиль, закономірності поведінки радіохвиль у різних середовищах, формування вмінь розраховувати основні елементи радіопередавачів, радіоприймачів та радіоліній різного типу.
Keywords: радіохвиля; радіопередача; модульоване коливання; приймач; передавач; фідер; антена; коливальний контур; добротність; хвильовий опір