Історія математики : силабус навчальної дисципліни на 2025-2026 н. р. для студентів першого (бакалаврського) рівня освіти спеціальностей 014.04 Середня освіта (Математика) - Панова, Світлана Олегівна (Бердянський державний педагогічний університет, 2025)
Мета та предмет курсу: метою викладання навчальної дисципліни «Історія математики» є формування у студентів: загального уявлення про математику як науку в її історичному розвитку, пропедевтичних історико-математичних знань та здатності застосовувати ці знання в процесі вивчення навчальних дисциплін математичного та методичного характеру; загальних та фахових компетентностей як основних результатів навчання майбутніх учителів математики; позитивних мотивів навчання, цінностей та особистісно-професійних здібностей для ефективного здійснення майбутньої фахової діяльності на основі постійного самовдосконалення власного особистісно-професійного потенціалу.
Keywords: історія математики; математика; вчитель математики; заклад вищої педагогічної освіти