Історія України : силабус навчальної дисципліни за 2025-2026 навчальний рік для ОП «Фізична культура і спорт», 1 курс бакалаврського рівня - Золотар, Людмила Миколаївна (БДПУ, 2025)
Дисципліна охоплює ключові етапи історії України від найдавніших часів до сучасності. Програма передбачає аналіз складних історичних явищ, боротьбу за незалежність та соборність України. Вивчення курсу дозволяє студентам критично осмислювати факти, проводити паралелі між минулим і сьогоденням, а також розуміти місце українського спорту та культури у загальноєвропейському просторі.
Keywords: етногенез; суверенітет; культурна експансія; соціальні трансформації; геополітичний контекст; історична пам'ять