Логоритміка з методикою та ігри в логопедичній роботі : силабус навчальної дисципліни на 2023-2024 навчальний рік для ОП «Логопедія. Спеціальна психологія» 3, 4 курси - Анастасова, Наталя Миколаївна (БДПУ, Запоріжжя, 2023)
Мета та предмет курсу: метою є формування у здобувачів вищої освіти системи знань про особливості розвитку та корекції немовленнєвих психічних процесів і мовленнєвої функціональної системи в дітей з особливими освітніми потребами засобами логоритміки, оволодіння методикою організації, проведення логоритмічної роботи та організація і проведення логопедичних ігор; предметом є особливості порушень загальної та тонкої довільної моторики осіб із різноманітними мовленнєвими порушеннями, принципи та засоби логоритмічного виховання та логопедичних ігор в системі реабілітаційних методик.