Роль громадської ініціативи у підвищенні рівня мовної свідомості (на прикладі проєкту «Єдині» ГО «Навчай українською») - Малаш, Олександра Василівна (Бердянський державний педагогічний університет, 2022)
Збереження унікального «Я» українців неможливе без формування мовної свідомості. Адже кожен, хто замислюється про національну самобутність, неминуче приходить до потреби пояснити собі, хто він, яке коріння має, чому в певний момент урвався зв’язок між поколіннями та як цей зв’язок відновити.
Keywords: мовна свідомість; народ; мова; патріотична позиція; українська мова; ідентичність; «Навчай українською»; курси; всеукраїнський; «Єдині»