Реорганізація освітньої системи України 1917–1920 рр. (план єдиної національної школи) - Єрмак, Ю. І. (Бердянський державний педагогічний університет, 2016)
У статті розглядається діяльність просвітницьких товариств з реорганізації освітньої системи України (1917–1920), що стало поштовхом до впорядкування навчальних закладів та створення і втілення в життя Плану єдиної школи. Для цього провідними діячами під керівництвом П. Холодного були організовані предметні комісії для складання програми єдиної школи і розроблені елементарна термінологія, правопис, підручники, а також ряд теоретичних положень, що лягли в основу Проекту єдиної школи.
Keywords: План єдиної національної школи; Товариство шкільної освіти; перший і другий Всеукраїнські учительські з´їзди; українське шкільництво; предметні комісії