Фізика : силабус навчальної дисципліни на 2025-2026 н. р. для студентів першого (бакалаврського) рівня освіти спеціальностей А5.39 Професійна освіта (Цифрові технології); А4.09 Середня освіта (Інформатика) - Кузнєцова, Олена Яківна (Бердянський державний педагогічний університет, 2025)
Мета курсу: набуття здобувачами фахової компетентності шляхом формування найповніших і цілісних уявлень про сучасну фізичну картину світу на основі цілеспрямованого і послідовного засвоєння змісту фундаментальних фізичних теорій, що включає в себе систему емпіричних фактів, фізичних понять, моделей, принципів, законів про сутність фізичних систем у природі; формування наукового світогляду здобувачів, умінь практичного застосовування набутих знань, розвиток їх пізнавального інтересу, інтелектуальних і творчих здібностей, схильності до креативного мислення.
Keywords: гіпотези і постулати класичної та квантової фізики; закони динаміки; властивості електромагнітного поля; термодинамічна система; хвильова та квантова оптика