Сучасні інформаційні технології : силабус навчальної дисципліни за освітньою програмою "Журналістика" на 2025-2026 н.р. (1 курс) - Алєксєєва, Ганна Миколаївна (Бердянський державний педагогічний університет, 2026)
Мета та предмет курсу: ознайомлення з інформаційно-технологічними засадами розвитку й діяльності інформаційних агентств, їх досвідом, місцем і роллю у вітчизняному та світовому інформаційному просторі, вироблення навичок роботи з новинними матеріалами, засвоєння найважливіших вимог до написання повідомлень інформаційних агентств, ознайомлення із жанровим потенціалом новинної журналістики. Предметом є вивчення та застосування новітніх інформаційних технологій у контексті журналістики та медіакомунікацій. Дисципліна охоплює широкий спектр тематик, від базових принципів роботи з цифровим контентом до складних інструментів аналізу даних та візуалізації інформації, а також вивчення трендів у медіаіндустрії, які формують сучасний інформаційний простір.
Keywords: цифрові технології; інформаційні системи; мультимедійні засоби; інтернет-комунікації; цифрова журналістика