Український романтизм - Новик, Ольга Петрівна (Бердянський державний педагогічний університет, 2023)
Посібник з курсу «Український романтизм» для магістрантів освітньої програми «Філологія» може використовуватися для підготовки і проведення занять з української літератури як в університеті, так і в загальноосвітній школі. Висвітлено окремі проблеми романтизму, подано плани практичних і самостійних робіт, матеріали для лекційного курсу.
Keywords: Романтизм, навчальна програма, преромантизм, жанр, романтична поезія, романтична балада