Конфліктологія : силабус навчальної дисципліни на 2025-2026 навчальний рік ОПП Психологія - Черезова, Ірина Олександрівна (Бердянський державний педагогічний університет, 2025)
Метою навчальної дисципліни «Конфліктологія» є вивчення теоретичних основ конфліктології як науки, опанування практичними навичками аналізу конфліктів, вироблення вмінь контролювати конфліктну ситуацію та ефективно управляти конфліктами. Предметом навчальної дисципліни «Конфліктологія» є загальні закономірності виникнення, розвитку та розв’язання конфліктів, а також керування конфліктами та їх профілактика.
Keywords: конфлікт; конфліктна ситуація; динаміка конфлікту; види конфліктів; профілактика конфліктів; управління конфліктами