Філософія : силабус навчальної дисципліни 2025-2026 навчальний рік для ОП "Середня освіта (Історія та громадянська освіта)" 1 курс бакалаврський рівень - Дуденок, Валентина Іванівна (БДПУ, 2025)
Навчальна дисципліна розкриває роль філософії як інструменту формування критичної та відповідальної особистості в межах курсу «Середня освіта». Студенти опановують мистецтво логічної аргументації, аналізують ключові етичні та політичні концепції, що лежать в основі громадянської освіти. Зміст курсу допомагає майбутнім педагогам не лише засвоїти теоретичні знання, а й виробити методику викладання світоглядних питань, сприяючи розвитку демократичних цінностей та толерантності у шкільному середовищі.
Keywords: гуманізм; закон; тенденції; розвиток; постмодерн