Фінанси : силабус навчальної дисципліни на 2023-2024 н.р. для ОПП "Фінанси, банківська справа та страхування" - Костенко, Ганна Петрівна (БДПУ, 2023)
Метою курсу є формування фундаментальних знань з функціонування фінансів та їх впливу на соціально-економічний розвиток суспільства, розширення та поглиблення теоретичних знань здобувачів освіти про фінансову систему держави, порядок формування та використання фондів фінансових ресурсів, які забезпечують функціонування кожної окремої її складової. Предметом курсу є діяльність держави, підприємницьких структур, організацій та окремих громадян, яка пов'язана зі створенням і використанням фондів фінансових ресурсів.
Keywords: фінанси, фінансова система, фінансове право, фінансова політика, податкова система, бюджетна система, дефіцит, кредит