Практикум інструментально-виконавської підготовки (основний музичний інструмент, оркестровий клас) : силабус навчальної дисципліни на 2025-2026 навчальний рік (4 курс, бакалаврський рівень) - Величко, Володимир Ігорович; Замашнюк, Віктор Олександрович; Бакум, Вікторія Ахмаджанівна; Стратан-Артишкова, Тетяна Борисівна (Бердянський державний педагогічний університет, 2025)
Мета курсу – підготувати здобувачів, майбутніх учителів музичного мистецтва, до володіння музичним інструментом на рівні, необхідному для реалізації освітнього процесу у закладах загальної середньої освіти, сформуватиуміння та навички сольного та колективного виконавства на музичному інструменті; сприяти всебічному розвитку музичних здібностей, образного творчого мислення, артистизму; виховувати естетичний смак та любов до музичного мистецтва, моральні та професійні якості особистості музиканта-педагога, підвищувати його професійну ерудицію. Предметом вивчення навчальної дисципліни є система виконавських умінь та навичок, необхідних для вираження художнього задуму музичноготвору в процесі індивідуального та колективного інструментального музикування.
Keywords: музичний інструмент; інструментальний супровід; колективне музикування; оркестр; творчий колектив; репетиційний процес; концертний виступ