Спеціальні історичні дисципліни : силабус навчальної дисципліни 2025-2026 навчальний рік для ОП Середня освіта (історія та правознавство) - Константінова, Вікторія Миколаївна (БДПУ, 2025)
Метою курсу є ознайомлення здобувачів з комплексом знань, які містять в собі спеціальні історичні дисципліни, формування умінь використовувати ці знання для аналізу історичних джерел, формування навичок використання методів цих дисциплін для проведення історичних досліджень. Предметом навчальної дисципліни є специфіка спеціальних історичних дисциплін, їх завдання, обʼєкти, методи; системи літочислення, міри ваги, довжини обʼєму минулих епох; історія монет, паперових грошей, писемності, гербів, нагород.
Keywords: специфіка джерел; дисципліни загально-історичного значення; дисципліни конкретно-історичного значення; фалеристика; геральдика