Технології соціальної роботи : силабус на 2024–2025 н. р. (ОПП "Соціальна робота та соціальна педагогіка") - Захарова, Наталя Миколаївна (БДПУ, 2024)
Мета курсу: розкриття значущості соціальних технологій і технологій соціальної роботи в контексті професійної діяльності, їх основних принципів; характеристика загальних, міждисциплінарних та конкретних технологій; визначення теоретичних основ розробки технологій соціальної роботи, ознайомлення здобувачів вищої освіти з інноваційним та творчим характером технологізації надання соціальних послуг клієнтам як ефективного способу використання ресурсів людини. Предмет курсу: технології, техніки, методи соціальної роботи щодо різних соціальних проблем та категорій населення.
Keywords: технології; моделі; оцінювання потреб; соціальна діагностика; реабілітація; терапія; експертиза; адвокатування