Новітня історія країн Західної Європи та Америки : силабус навчальної дисципліни на 2025-2026 навчальний рік для ОП Середня освіта (історія та правознавство) - Короткий, Олексій Вікторович (БДПУ, 2025)
Метою викладання навчальної дисципліни є комплексне вивченні найбільш значущих проблем розвитку провідних країн Західної Європи у XX – початку ХХІ ст., а також формування у здобувачів вміння їх самостійного аналізу на основі новітнього методологічного інструментарію історичної науки Предметом вивчення предмету є політична, економічна, соціальна та культурна історія Західної Європи та Північної Америки в період 1918 – 2022 рр.
Keywords: Перша Світова війна; міжвоєнний період; індустріалізація; Друга Світова війна; міжнародні договори