Теорія та методика трудового навчання : силабус навчальної дисципліни на 2025-2026 н. р. для ОП Середня освіта (Трудове навчання та технології) (група 3Т скор. курс бакалаврату) - Курило, Ольга Юріївна (Бердянський державний педагогічний університет, 2025)
Метою курсу є формування у майбутніх учителів трудового навчання методичної компетентності, яка включає систематичні теоретичні знання, професійні вміння та навички, а також розвиток особистісних якостей, необхідних для організації та проведення трудової підготовки учнів у закладах загальної середньої освіти. Предметом курсу є вивчення теоретичних основ та практичних підходів до методики трудового навчання, спрямованих на ефективну підготовку майбутніх учителів до організації та проведення трудового навчання в загальноосвітніх закладах.
Keywords: трудове навчання; технологічна підготовка; технологічна освіта; освітній процес; методика трудового навчання