Технологія обробки текстильних матеріалів ручним та механічним способом : силабус навчальної дисципліни на 2023-2024 навчальний рік ОП "Середня освіта (Трудове навчання та технології)" - Погребняк, Маргарита Геннадіївна (Бердянський державний педагогічний університет, 2023)
Мета та предмет курсу: систематизувати та поглибити знання про текстильні волокна, їх характеристики, виробництво тканин та їх структуру, розвити навички розпізнавання тканин, ознайомити з різними типами швів та стібків, конструкцією швейних машин та їх ремонтом, основами конструювання і моделювання одягу, опанувати технології розкроювання і обробки деталей одягу, засвоїти навички складання плану робіт, волого-теплової обробки деталей, усунення дефектів і кінцевої обробки.
Keywords: текстильні матеріали; конструювання; ручні шви; машинні шви; крій; шиття