Основи практичної психології : силабус навчальної дисципліни на 2023-2024 навчальний рік - Співак, Любов Миколаївна (БДПУ, 2023)
Метою вивчення навчальної дисципліни є: ознайомлення здобувачів другого рівня вищої освіти з теоретико-методологічними основами практичної психології; найважливішими вихідними теоретичними положеннями, позиціями, категоріями та їхньою сутністю; основними науково-практичними напрямами професійної діяльності практичного психолога. Предметом практичної психології є: психологічна допомога, тобто практична діяльність психолога, що спрямована на конкретну людину, її проблеми, потреби і запити.