Як Гомер став Сімпсоном: інтерпретація класичної літератури в сучасному літературному та медіапросторі - Адамчук, Н. В.; Бітківська, Г. В.; Богданова, М. І.; Варецька, С. О.; Маценка, С. П.; Тарасюк, Я. П.; Вещикова, О. С.; Вишницька, Ю. В.; Гальчук, О. В.; Головань, Т. П.; Горбач, Н. В.; Гурдуз, А. І.; et al. (Бердянський державний педагогічний університет, 2025)
У збірнику вміщено матеріали доповідей і повідомлень міжнародної наукової конференції, що відбулася на базі соціально-гуманітарного факультету Бердянського державного педагогічного університету. Конференцію було присвячено питанням інтерпретації класичної літератури в сучасному літературному та медіапросторі; проблематика доповідей спирається на потреби наукового літературознавства та практики викладання літератури у контексті інтерпретації класичного письменства. Матеріали збірки можуть бути використані вчителями та студентами-філологами, викладачами, аспірантами, а також усіма, хто цікавиться сучасними проблемами дослідження літератури.
Keywords: Класична література; інтерпретація; сучасна література; медіапростір; варіації; трансформації