Особливості формування екологічної компетентності в здобувачів початкової освіти - Фатьянова, Тетяна Олександрівна (Research Europe, 2024)
У статті розглянуто особливості формування екологічної компетентності у здобувачів початкової освіти як важливого компоненту їхнього світогляду. Аналізуються методи, підходи та освітні технології, що сприяють розвитку екологічної свідомості, відповідального ставлення до природи та формуванню навичок екологічно доцільної поведінки у молодших школярів.
Keywords: екологічна компетентність; початкова освіта; світогляд; екологічна свідомість; освітні технології; екологічне виховання