Методологія DevOps у підготовці ІТ-фахівців : силабус навчальної дисципліни» для освітньої програми «Професійна освіта (Комп’ютерні технології)», рівень вищої освіти другий (магістерський), 2025-2026 навчальний рік - Павленко, Максим Петрович; Павленко, Максим Петрович (Бердянський державний педагогічний університет, 2025)
Мета курсу — сформувати у майбутніх викладачів професійної освіти систему професійних компетентностей щодо використання технологій контейнеризації та методології DevOps для створення гнучких, безпечних та відтворюваних цифрових навчальних середовищ. Курс охоплює основи Docker, оркестрацію мультиконтейнерних застосунків за допомогою Docker Compose, оптимізацію та безпеку контейнеризованих середовищ. Особлива увага приділяється практичному застосуванню інструментів DevOps в освітньому процесі.
Keywords: DevOps; Docker; Docker Compose; контейнеризація; Dockerfile; віртуалізація