Соціальна реабілітація: силабус на 2024-2025 н. р. (ОПП "Поствоєнна соціально-психологічна реабілітація") - Петровська, Катерина Володимирівна (БДПУ, 2024)
Силабус з освітнього компоненту "Соціальна реабілітація" для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти освітньо-професійної програми "Поствоєнна соціально-психологічна реабілітація" на 2024-2025 н. р. Мета курсу: ознайомлення здобувачів освіти з основними характеристиками базових технологій соціальної реабілітації, визначення сутності та особливостей процесу технологізації реабілітації різних отримувачів послуг, розробка алгоритмів професійної діяльності суб’єктів соціальної роботи за напрямами поствоєнної соціальної реабілітації; усвідомлення та прийняття стратегій та моделей реабілітації у соціальній роботі; визначення та добір технологічного забезпечення, спрямованого на активізацію зусиль отримувачів послуг (індивідів, груп, спільнот) на вирішення власних проблем.
Keywords: реабілітація; стратегії та моделі реабілітації; соціальні послуги; ЦСР 10 «Скорочення нерівності»; ЦСР 11 «Стійкі міста та громади»