Використання інтерактивних технологій на уроках інформатики - Довгань, Андрій; Алєксєєва, Ганна Миколаївна; Чуприна, Ганна Петрівна (Херсон : Видавництво ФОП Вишемирський В. С., 2022)
Сучасне інформаційне суспільство постійно змінюється і з’являється потреба у вдосконаленні системи освіти. Першочергово постає завдання не просто накопичувати знання, а навчити дітей ефективно взаємодіяти з інформацією, критично мислити, активно використовувати сучасні інформаційно-комунікаційні технології у всіх галузях своєї діяльності. Сьогодні діти можуть отримувати інформацію не тільки від вчителя або з підручника, а також з мережі Інтернет, телевізору. Тому постає нагальна потреба у навичках осмислення та фільтруванні інформації, вмінні застосовувати її в конкретних умовах та водночас робити висновки і висловлювати власну думку на основі отриманих знань. Реалізувати поставлені завдання можливо на уроках інформатики шляхом поєднання ІКТ з інтерактивними методами навчання.