Поетичний доробок Волта Вітмена крізь призму гендерної інтерпретації - Дуброва, Оксана Володимирівна (Бердянський державний педагогічний університет, 2014)
У статті зроблено спробу сформувати модель гендерного аналізу художнього світу Волта Вітмена; здійснити аналіз специфіки відображення фемінності і маскулінності, переосмислення, наближення їх до нової андрогінної якості у доробку митця з урахуванням гендерної ідентичності автора, своєрідності структури процесу творення, творчої манери.
In the article an attempt to formulate a model of gender analysis of the artistic space of Walt Whitman, to analyze the specific images of femininity and masculinity, rethinking, their attachment to the androgynous characteristics of the author’s poetic heritage with the gender identity of the American bard is done;it is focused on the structural patterns of Walt Whitman’s creative process and poetic manner.