Психологія : силабус навчальної дисципліни на 2024-2025 навчальний рік для ОП «Професійна освіта. Енергетика, енергоефективність та енергозбереження» - Нестеренко, Марина Миколаївна (Бердянський державний педагогічний університет, 2024)
Мета та предмет курсу. Метою викладання навчальної дисципліни «Психологія» є забезпечення загальної теоретичної та практичної підготовки здобувачів вищої освіти у галузях загальної, вікової та педагогічної психології. Предметом психології є закономірності розвитку психіки людини, розвиток особистості й когнітивних процесів людини на різних вікових етапах, психологічні основи навчання, виховання і педагогічної діяльності.
Keywords: психіка; свідомість; особистість; розвиток людини; розвиток пізнавальних процесів; вікова періодизація; психологія педагогічної діяльності