Логопедія : силабус освітнього компонента за освітньою прогрмамою "Логопедія. Спеціальна психологія" на 2023-2024 навчальний рік - Синиця, Аліна Олександрівна (БДПУ, 2023)
Метою викладання навчальної дисципліни «Логопедія» є озброєння здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти системою загальнодидактичних та спеціальних професійних знань, уявлень про структуру порушеного психофізичного розвитку, про засоби попередження, виявлення та усунення різних мовленнєвих порушень у дітей та дорослих, що забезпечують повноцінний загальний особистісний розвиток дітей, їх подальше успішне навчання та освіту.
Keywords: логопедія; клініко-педагогічна класифікація; психологопедагогічна класифікація; дислалія; дизартрія; тахілалія; заїкання