Мовні одиниці в українському науково-педагогічному дискурсі - Загороднова, Вікторія Федорівна; Алєксєєва, Лариса Олександрівна; Вусик, Ганна Леонідівна; Глазова, Світлана Миколаївна; Крижко, Олена Анатоліївна; Ліпич, Вікторія Миколаївна; Олійник, Еліна Вікторівна; Павлик, Неля Віленівна; Рула, Наталія Володимирівна; Юносова, Валентина Олександрівна (Мелітополь, 2022)
Колективну монографію присвячено дискурсології як окремому мовознавчому напряму. У ній комплексно досліджено основні риси сучасного наукового дискурсу, проаналізовано функціювання мовних одиниць та схарактеризовано науково педагогічний дискурс як об’єкт сучасної лінгводидактики. Для науковців, викладачів, аспірантів, студентів філологічних спеціальностей вищих навчальних закладів.
Keywords: науковий дискурс, текстотворення, зооніми, етнокультурна ідентичність, розвиток граматичного ладу, пояснювальні конструкції, сполучникові складносурядні речення, з’ясувальні складнопідрядні речення, навчальне моделювання, дискурсивні компетентності